Simfonija mladosti i radosti – zajednički koncert SO DO centra Istra i SO DO centra Zagreb

Po prvi puta zajedno, ovaj vikend nastupat će SO DO centar Istra i SO DO centar Zagreb. Vjerujemo da je to začetak Nacionalnog simfonijskog orkestra mladih SO DO – El Sistema Hrvatska, i da će zajedničko muziciranje i druženje učvrstiti put kojim kročimo.

Na redu su dva koncerta – u subotu 25.03.u 19.30h u hotelu Park Plaza Histria u Puli, te 26.03. u Poreču u Istarskoj sabornici u 12h.

Koncerte će dirigirati mladi i inspirativan ravnatelj Istarskog orkestra – Petar Matošević, iskusan, stalni dirigent zagrebačkog centra – Marko Magdalenić, a pružit će se palica i Danielu Čoliću – studentu molekularne biologije koji iz ljubavi studira i dirigiranje.

Po prvi puta dva centra će se ujediniti i podijeliti s Vama radost te pokazati kako oni doživljavaju glazbu. Ujedno, to će biti i prvi javni nastup istarskog orkestra koji je tek počeo s probama prije četiri mjeseca, a zahvaljujući financiranju koje je udruga dobila od Europske unije. Pozivamo Vas na ovu „fiestu“ radosti, zajedništva i optimizma, da doživite kako djeca i mladi mogu stvarati ako im se pruži prilika i to radosno, otvoreno, inspirirano. Dobrodošli!

Program koncerta