Projekt „Srebrenica Music Camp 2018“ dolazi u Zagreb

13.11.2018., pod nazivom Festival glazbe u Kući dobrih tonova, u našoj svečanoj dvorani Vatroslav Lisinski, okupit će se više od 200 izvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sudionici prvog regionalnog kampa “Srebrenica Music Camp 2018” koji je održan ljetos u Srebrenici, održat će koncert za zagrebačku publiku u sklopu manifestacije “Festival glazbe Zagreb 2018.”. Koncert će se održati u utorak, 13. studenoga s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a ulaz je besplatan.

Organizator koncerta je Centar za kulturu i informacije Maksimir, a program je realiziran u suradnji s našom udrugom uz pokroviteljstvo Grada Zagreba. Zajedno ćemo ugostiti druge El Sistemom inspirirane programe iz susjednih zemalja: Kuću dobrih tonova iz Srebrenice, El Sistema Srbija – MAP, Dječji zbor Čarobna nota i Hor Svetog Save iz Niša. Pridružit će nam se i Dječji operni zbor iz Zagreba te Dječji zbor CKIM-a pa će na pozornici Lisinskog ukupno zasjati više od 200 djece i mladih, i to pod palicom svjetski poznatog dirigenta maestra Geralda Wirtha – predsjednika i umjetničkog direktora Bečkih dječaka, ujedno i osnivača austrijske El Sistema organizacije.

Ovaj koncert nastavak je suradnje nakon kampa u Srebrenici koji je organizirala Kuća dobrih tonova – multietnički glazbeni projekt koji okuplja djecu iz Srebrenice i okolnih naselja, s ciljem pomirenja i izgradnje suživota kroz iskustvo učenja i doživljaja glazbe. Program je i dio Festivala glazbe koji se održava već četvrtu godinu uzastopce, a u sklopu kojega će se tijekom studenoga i prosinca održati još šest koncerata.