Počinju probe!

Prva proba SO DO orkestra u novoj školskoj godini, počinje 15.10., u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, u 16.30h.

Pozivamo sve naše stare članove, kao i one koji se tek žele uključiti a već sviraju neki orkestralni instrument, da dođu. Dođite barem pola sata ranije, da se malo podružite i zagrijete, te da počnemo na vrijeme.

Za one koji još ne poznaju SO DO – mi smo prvi simfonijski orkestar djece i mladih i provodimo program društvenog razvoja koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene – u svijetu poznat po nazivu El Sistema. Kroz sviranje u orkestru razvijaju se vještine timskog rada, discipline i međusobnog uvažavanja. Ujedno se njeguje zajedništvo i prijateljstvo te se uživa u ljepoti glazbe koju zajedno stvaramo. Ima nas dosta, učimo jedni od drugih kao i od mentora i profesora koji nas vode kroz sekcijske probe. Program je koncipiran tako da se odvija subotom – prvo sekcijska zatim orkestralna proba, a ponekad i nedjeljom kada se bliže koncerti. Ukoliko želite natrpati svoj raspored još jednom obavezom (kojoj ćete se najviše veseliti 😀), a svirate već neki orkestralni instrument, dođite. Program je besplatan! Sva pitanja, pošaljite na info@so-do.hr.

Ove godine imamo puno želja i planova, no najvažnije je da se svi zajedno družimo i rastemo kroz glazbu. Zato Vas s veseljem očekujemo!