Roditelji

Od roditelja polaznika SO DO programa očekuje se podrška i suradnja, te briga i poticanje svoje djece da redovito pohađaju program. Rad je intenzivan i zahvtijeva potpunu predanost svih sudionika, a učitelji i roditelji predstavljaju važnu potporu djeci u sustavu.

Kako je poduka i korištenje instrumenata besplatno za polaznike za vrijeme sudjelovanja u programu, roditelje se potiče da pomažu djeci u razvoju osjećaja odgovornosti, te brizi, čuvanju i održavanju instrumenata u vrijeme njihovog korištenja.

Roditelji također imaju i ključnu ulogu u stvaranju koncertne publike za nastupe svoje djece. Oni čine glavninu publike, a potiče ih se da na koncerte pozivaju i dovode članove svojih obitelji, rođake, prijatelje, susjede, radne kolege i ostale poznanike. Tako klasična glazba postaje dio života cijele društvene zajednice, a djeci se time daje podrška i nagrađuje njihov rad i trud uložen u program. Djeca na taj način razvijaju ponos na vlastitu ulogu i na svoj doprinos zajedničkom uspjehu svojeg orkestra.