SO DO u Parizu

Mila, Dominik, Barbara i Klara su danas otputovali u Pariz gdje će provesti tjedan dana sudjelujući u projektu ODE (Orchestre DEMOS Europe) i braniti boje SO DO-a.

Program Demos je program glazbene i orkestralne edukacije osnovan 2010. od strane Pariške Filharmonije.

Francuska predsjeda Vijećem Europske unije od siječnja do lipnja ove godine te Francuska Filharmonija tim povodom okuplja “pop-up” simfonijski orkestar sastavljen od 120 mladih glazbenika (12 do 16 godina) iz 27 zemalja Europske unije, a pod motom “Living and growing together”.

Mila, Dominik, Barbara i Klara će cijeli tjedan, zajedno s ostalim mladim glazbenicima, prisustvovati probama na kojima će uvježbavati glazbeni program pod vodstvom profesionalnih glazbenika i prestižnih dirigenata.

Kruna ovog projekta bit će koncert 26. 2. održan u Grande Salle Pierre Boulez pred mnogobrojnom publikom i uzvanicima pripadnicima Europske unije i zemalja članica.

Glazbeni repertoar ilustrirat će europsku glazbenu baštinu pa će se tako izvoditi djela Griega, Markeasa, Mussorgskog, Ravela, a sam koncert će završiti Beethovenovom ‘Odom radosti’, u pratnji Francuskog dječjeg zbora.

Koncert 26. 2. će se prenositi uživo a možete ga pratiti klikom na sljedeći link:

https://live.philharmoniedeparis.fr/concert/1136183/

Početak koncerta je u 20:00 sati.

Čestitke našim mladim glazbenicima na ovoj prilici i hvala što će predstavljati SO DO u ovom važnom i lijepom projektu.