“Glazba i pokret”

El-Sistema-GLAZBA-I-POKRET-A3SO DO – El Sistema Hrvatska ispuniti će zagrebački kvart Maksimir glazbom i druženjem!

Udruga SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA organizira Radionicu orkestralne interpretacije primijenjene na repertoaru. Cilj je ove radionice stjecanje vještine zajedničkog stvaranja glazbene cjeline kroz rad u sekcijama i simfonijskom orkestru. SO DO poziva djecu i mlade koji sviraju neki simfonijski instrument i žele doživjeti jedinstveno iskustvo orkestralnog muziciranja, kao i glazbene pedagoge koji bi htjeli pridonijeti svojim znanjem, da se pridruže radionici.

Jedan od glavnih ciljeva El Sisteme je korištenje glazbe kao sredstva za socijalizaciju. Ovakve radionice, osim što služe za stjecanje glazbenih znanja i vještina, povezuju mlade iz drugih gradova, ponekad čak i država. Tako će se članovima zagrebačkog orkestra SO DO Centar Zagreb pridružiti članovi podružnice Udruge iz Istre, a vodeću će riječ na probama imati Gerardo Estrada Martinez, dirigent iz Venezuele, dijete El Sisteme i multiinstrumentalist, te Petar Matošević, mladi i karizmatični dirigent koji vodi orkestar El Sistema Istra. Uz već nam poznate i drage mentore, po prvi put će nam se pridružiti gošća Anastasia Zvenziskaya koja će polaznicima približiti pokret i tjelesnu ekspresiju. Radionica će se održavati od 4. do 6.4.2018. u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

SO DO poziva djecu i mlade koja sviraju neki simfonijski instrument i žele doživjeti jedinstveno iskustvo orkestralnog muziciranja da se pridruže radionici. Pozivaju se i glazbeni pedagozi da se priključe i svojim znanjem pridonesu uspjehu programa. Program je besplatan i otvoren za sve, a završit će zajedničkim koncertom u petak, 6.4.2018. u 18 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

Svi ste dobrodošli! Prijave su na info@so-do.hr .